Luonnetesti on tärkeä testi... Miksi ihmeessä ne on aina niin täynnä, että sinne on vaikea päästä? Sinnehän on paljon enemmän tunkua, kuin on paikkoja. Mutta sitkeällä ilmottautumisella sinua varmasti onnistaa.

Mutta se on ainoastaan merkki siitä, että omistajat ja kasvattajat pitävät testiä ilmeisen tärkeänä. Joillakin roduilla se on jopa pakollinen. Jalostuskoirien luone ja käyttökelpoisuus arvioidaan käyttökokeiden tai ainakin luonnetestien tuloksiin.  Kun "palikat" on kohdillaan, voi miettiä kannattaako yksilöä käyttää jalostukseen.                               

Tässä on hieman tietoa luonnetestistä!

Luonnetestin esittely

Lemmikkipalstat.net antaa myös tärkeää tietoa eläimen kanssa harrastamisesta yms. Sillä pyörii PetTV ja joskus on luonnetestejä myös kuvattu. Siellä pääset seuraamaan, kuinka testi etenee. Siellä on jokaisen koiranomistajan vierailtava :)

Luonnetestithän ovat ainoastaan koirille :)  

Ja tässä kunnossa olevien on aivan turha edes yrittää testiin...

Kyllä silti viimeaikona on tullut mieleen, että meillä ihmisilläkin pitäisi olla luonnetestit. Olis jännä seurata ja vertailla pisteitä :) Olisiko sitä Spanieli, Rotweiler vai Collie... Vai jopa käärme tai kani, jota ei voi testata ollenkaan.

Mutta entä, jos koiralla on käärme selässään... sillonhan se on kyyttoni ? Tavallaan niinku käärme...