Käytiin yhdistyksen järjestämässä paimennustaipumustestissä Rymättylässä toteamassa, että paimennahan mamma ite :D

Pipsa: Syöksyy eläimiä kohti, liikuttaa epäröiden, haukkuu liikuttaessa, pitää välimatkaa eläimiin, liikuttaa eläimiä yksittäisiä kertoja ja ohjaajan avustuksella, ei näyki, ei kerää ekä liikuta eläimiä sivulta sivulle. Pelkää, mutta on kiinostunut ja ikä näkyy. Osoittaa välttävää paimennustaipunusta.

Elsa: Syöksyy eläimiä kohti kytkettynä ja ohjaajan auttaessa. Pelkää ei kiinostusta. Ei paimennustaipunusta.

Oma arvio: kuuma ilma teki tepposet ja koiria on niin paljon komennettu hevosten jamisesta tarhassa. Pipsa on saanut kolme kertaa potkun hevoselta. Mikä ei millään lailla näytä vaikuttavan sen hevospaimennukseen. Kummallaki päällä valeraskaus, mikä vaikuttaa Elsaan flegmaattisesti (syömättömyys). Siinä muutama selistys millä pääsen tämän yli ;) Pipsaan olin hieman pettynyt, sillä se tosiaan osaa hevoisa paimentaa...menee oikeen matalaksi ja vaanii ja kiertää niitä niiku bortsut konsanaan. Elsakin menee hevosten tarhaan ja pitää siellä meteliä, että niitä ne ei pelkää, mutta nautoja sit pelkäski :o Sit ku hevoset on liikeessä kummatki kulkee takajalkojen takana ja näykkii.

Oli kyllä hienoa katsella koirien työskentelyä, jotka jotain oikeesti tekiki. Ihan kylmät väreet meni selkäpiissä. Siellä oli nartuissa muutava todella mahtava suoritus.

Ajettiin siis suoraan mökille. Ainaki siellä on oravia mitä voi haukkua ja tietty uida :) Mistä  Pipsa ja Elsa tykkää erityisen paljon.

703849.jpg

703862.jpg

703879.jpg

Völillä pitää ihan vaan huilatakki ja ottaaa rennosti...sehän on loman tarkoitus.

703880.jpg

703882.jpg